Om een antwoord op deze vraag te krijgen probeer ik de belangrijkste kenmerken en functie van glasvlies en renovlies uit te leggen. Glasvlies en renovlies bestaan uit geperste bestanddelen waardoor het een gladde structuur en afwerking oplevert. Beide producten kunnen naadloos aangebracht worden en zorgen voor een goede bescherming van de muur. Hierdoor zal bij stoten tegen een wand de kans kleiner zijn dat er een beschadiging ontstaat. 

Verschil tussen glasvlies en renovatievlies:

Renovlies bestaat grotendeels uit papier/textielvezels en wordt met name toegepast voor renovatie. Hierbij kan je denken aan scheuren in bijvoorbeeld wanden die hiermee bedekt kunnen worden. Tevens wordt het vaak gebruikt als versteviging van gestukadoorde muren. Een bijkomend voordeel is dat het een sterk egaliserende werking heeft op wanden die niet geheel glad zijn.

Glasvlies bestaat voornamelijk uit glasvezels. Glasvlies heeft een minder gladde uitstraling als renovlies waardoor structuur soms zichtbaar is. Verder is ook glasvlies ‘stootvast’ en goed geschikt om te plakken op ‘behangklaar’ stucwerk.


Kenmerk van behangklare wanden is dat deze niet glad/strak genoeg zijn om direct af te werken met saus/latex. Het antwoord op de gestelde vraag heeft dus te maken met de kwaliteit en soort afwerking van de bestaande muur/wand. Zoals hierboven beschreven kan je met glasvlies en renovlies een wand strak afgewerkt krijgen.

Voor nieuwbouw woningen heeft het als groot voordeel dat scheuren kunnen worden voorkomen door het werken/zetten van de woning.

Heeft u een nieuwbouwwoning en de wanden worden behangklaar opgeleverd? Dan is het plakken van glasvlies of renovlies zeker een optie voor een gladde/scheurvrije wandafwerking. Daarna kunnen de wanden gesausd worden in de gewenste kleur.

Vul voor een vrijblijvende offerte het contactformulier in.

Vrijblijvende offerte?